Epoxygulvet bliver mere og mere populært. Du kan selv støbe det, hvis du har tid og evner til det. Alternativt findes der mange virksomheder, der kan klare opgaven.
I kraft restriktioner i rejse- og oplevelsesøkonomien – forårsaget af Corona-situationen i 2020 – har mange fået ekstra luft i budgettet til at renovere i hjemmet. Ét af de områder hvor der kan renoveres i boligen, er gulvet. – og her vælger flere og flere at investere i et epoxygulv.
Epoxygulvet har de fordele, at det er enormt slidstærkt og rengøringsvenligt. Det er et såkaldt to-komponents-gulv, som tilmed kan lægges med øje for design.
Da gulvet ikke har samlinger, er det yderst rengøringsvenligt. Ikke mindst fordi, det også tåler alle gængse husholdningsmidler. Læg dertil, at gulvet desuden har en fornuftig pris.
Planlæg
Husk at gennemtænke dine ønsker til det nye gulv. Skal du f.eks. have gulvvarme eller ej? Skal der et ekstra lag isolering på?
Svarene afhænger meget af, hvor gulvet skal bruges. Er det et gulv til garage eller udestue, er det ikke sikkert, du ønsker at udstyre det med varme.
Er der derimod tale om at gulv, der bruges flittigt hele året af alle husets beboere, er situationen naturligvis en anden.
Fjern det gamle betongulv
Når du lægger dit nye epoxygulv, er det vigtigt at få fjernet det gamle ordentligt. Det kan være en hård opgave at brække op, hvorfor flere og flere tilkalder en sprængningstjeneste som f.eks. https://www.sprængning.dk/.
Det lyder voldsomt at tale om sprængning, men det er blevet mere almindeligt at anvende metoden i byggebranchen. Særligt da man kan præcisionssprænge på en mindre skala. Det gør det muligt at bryde det hårde gulv op og køre resterne væk med meget mindre hårdt manuelt arbejde.
Kapillarbrydende lag og varme
Før du lægger det nye gulv, skal du tage hensyn til det kapillarbrydende lag, som forhindrer fugt i at trænge op. Mange anvender LECA-sten til denne del.
Laget skal være cirka 15 cm og stampes grundigt på plads. Dette uanset om rummet skal bruges som en del inde i huset eller mere eksternt. Husk dernæst det isolerende lag, typisk af flamingoplader, og dampspærre.
Skal der gulvvarme i, skal du lægge armeringsjern, som varmerør kan placeres ovenpå.
Er du i tvivl om nogle af disse dele, så få en håndværker til at hjælpe dig for en professionel løsning.
Støb gulvet
Ved støbning af gulvet skal du nøje følge de instruktioner, som er angivet på emballagen. Du kan købe blandingen færdiglavet eller til at mixe selv. Der er dog en prisforskel på de to, da det typisk koster mindre at blande selv.
Vil du være på den sikre side, kan du også kontakte en ekspert, der sørger for blandingen og støber gulvet for dig. Det kunne f.eks. være hos Epoxygaragegulv.dk.
I det hele taget anbefaler vi, at du kontakter en ekspert, hvis du ønsker at få et epoxygulv. Det skyldes, at blandingen skal være i den helt rette mængde, samt at gulvet hærder hurtigt. Man skal derfor virkelig vide, hvad man gør for at få det optimale resultat.